2 be or not 2 be patriot?

In sfarsit punem oboseala la o parte si scriem pe blog. Sper sa nu se mai intample sa nu scriem macar un post pe saptamana.
Saptamana trecuta am vrut sa scriem pe scurt cum a fost la mare, dar hai sa spun pe scurt esentialul. Eu sunt genul care sustine turismul in Romania, si am refuzat din principiu sa merg la bulgari in week-end si am zis sa mergem in Neptun. Dar chiar intri in depresie pe litoralul de la noi. In Mamaia, sa zic ca mai ai ce sa faci intr-o zi, ca mergi 11 km pe plaja sau in statiune prin magazine… Dar in rest e fucking depresing! Sambata dimineata ne-am trezit la 3, am iesit din B la 4, am ajuns la mare la 6. Mai intai am intrat in Olimp… Nu ai nevoie de un flux mare de turisti ca sa bati un cui in banca ca sa nu atarne sau sa grebli frunzele din fata hotelului MAJESTIC. In schimb, pretul era pentru un MAJESTIC. In rest, hoteluri parca parasite, cu un miros ingrozitor. Mai bine mergi intr-o seara sa te alinti in hotel Cocor, unde macar ai all inclusive, o super piscina, super servicii, si straini pe langa tine (mi se pare fascinant sa le ascult conversatia.. da, foarte urat).
In fine, dimineata am stat pe plaja in Olimp si am dormit (mi se pare cea mai faina plaja de pe litoral, dar numai plaja) la amiaza am mancat scump si prost in Springtime in Neptun, ne-am plimbat prin statiune si intr-o ora am avut timp sa ne si plictisim, asa ca am sunat niste prieteni sa vad daca mai sunt in Vama Veche si am taiat`o spre ei. Am nimerit prima data in 2 Mai… that was a nice experience… how`s it hangging? :))
Intre timp ne-am hotarat ca nu are nici un sens sa dam 200 ron pt o noapte in hotel, ca sa prindem inca un pic de soare duminica dimineata si tot puhoiul de masini pe autostrada, asa ca am hotarat sa ne intoarcem in aceeasi zi. Dar continuand…
In fine, in Vama El a dormit iar pe plaja, timp in care eu am facut baie, am stat de vorba cu doi prieteni foarte buni, sa le spun pe numele de cod pe care de altfel il folosim si in grup, Tudor Chirila si Andreea Raicu (nu sunt impreuna dar ni se pare noua ca seamana) si am mancat primul si probabil ultimul porumb copt pe anul asta.
Pentru ca se facea deja tarziu si lor le era foame, ne-am luat “La re” si ne-am indreptat spre Constanta. Doar a fost ziua Marinei.
Se cam sparsese targul, dar totusi mai erau o gramada de barci pe mare, plus o corabie cu panze, nu stiu cum se numeste, care ne-a fascinat pe amandoi. Binenteles, el a intrat in vorba cu un soldat, sa intrebe ce e cu bomba nu stiu care, bla-bla. Astea sunt niste chestii care imi plac la el; intra foarte usor in vorba cu oricine, si are pasiuni deosebite, si atunci cand e pasionat de o chestie, chiar se tine de ea, cum ar fi masinile vechi, motocicletele, armele, foto. Aici e o diferenta, eu ma entuziasmez, investesc timp, efort si material in noua mea pasiune, dupa care imi trece. Totusi, vad ca pasiunea asta pentru lucruri facute de mana (decoratiuni interioare si bijuterii) inca mai tine.
Si revenind langa “ghiulele”, cum au spus unii (erau de fapt ditamai rachetele lunguete), binenteles ca trebuia sa spuna ceva sa ma enerveze. Deeeci: ziua Marinei a picat sambata, si eu am zis ca la anul o sa pice duminica, asa ca la anul o sa putem veni la mare sambata si sa prindem festivitatile de ziua Marinei duminica, inainte de a pleca. Recunosc, planuri fara sens, dar chiar si asa, m`a enervat teribil reactia lui de “da` de unde stii tu ce facem la anul. Nu stii ce facem maine.. bla-bla”. El de fapt a fost snappy toata ziua pe o chestie pe care o spusesem eu, uitasem si ce am zis si in ce context, atat de importanta a fost pentru mine vorba aia, plus o neintelegere asupra sensului unui cuvant pe care l-am folosit, si de acolo, gata, pentru ca mutulica nu stie sa intrebe “Adica?”.
In fine, am plecat la 8 si ceva si la 10 si ceva eram inapoi, cu geamantanul intact si in patul nostru.
Uite ca pana la urma am vrut sa scriu despre Bike In, si am scris tot postul despre week-endul de la mare. Am sa fiu iar in plus cu un post fata de el.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: