Si uite asa se scrie o pagina

Ieri am fost la Lecturi Urbane la Teatrul National din Bucuresti. Ideea baietilor o gasiti pe site-ul lor. Pe scurt, sa nu uitam ca mai trebuie sa citim din cand in cand o carte. Dupa cum spun cei de la Gherrilla, “cititi minim 20 de pagini de carte in fiecare zi”.

Am sa mai merg la evenimentele lor pentru ca ieri am vazut reactia oamenilor:  curiosi si bucurosi de evenimente, carora li se oferea si o carte (din donatii). Oameni de toate varstele, oameni care nu cunosteau pe altcineva ci pur si simplu au venit sa sustina cititul. Am sa ii mai sustin pentru ca imi place ce iese. Pentru ca poate duce la pofta de citit.

Mi-a placut ca au venit destul de multi tineri (sa mai zica cineva ca tinerii nu citesc. Eu am incredere in generatia noua). Mi-a placut ca s-au dat multe carti. Mi-a placut ca s-a nimerit un grup de scolari in excursie care au primit carti (semn bun!)

Nu mi-a placut ca a fost organizat. Ma asteptam la ceva mai mult de genul flash mob, si nu spatiu organizat in care pe randurile 1 si 2 citim. Prin urmare eu am stat pe undeva pe acolo pe la TNB si nici nu am participat la poza. (sac, nu ma vedeti!). Sper ca data viitoare sa fie si mai multi, sper ca adunarile sa fie genul falsh mob dar lumea sa stie despre ce e vorba.

Spor la citit!

Advertisements

2 Comments

  1. May 13, 2010 at 10:20 pm

    Mulţumesc de participare.

    Lecturi Urbane este undeva la intersecţia dintre un eveniment organizat şi un flashmob, iar mecanismul se finisează cu fiecare ediţie.

  2. May 13, 2010 at 10:25 pm

    […] amdoar18ani.ro: “Ce-aţi păţit, mă?” Vlad Bogoş: Suflete vii Cercuri suprapuse: Si uite asa se scrie o pagina Chestii Urbane: Lecturi Urbane editia Universitate Laurenţiu Buică: Lecturi Urbane, km 0 […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: