Comunicare! Comunicare! Și iar comunicare!

Nu am mai scris de foooarte mult timp. Asta pentru că eu am fost ocupată cu licența și el a fost ocupat cu jobul. Mari schimbări se vor petrece în viața noastră profesională și cred că vor avea efecte și în relația noastră. Urmează să vedem de care. 🙂 Până una alta, am o întâmplare pe țeavă pe care tot vreau sa o scriu dar nu am avut timp.

Acum… cu mult timp în urmă, am fost într-un club la o lansare. Am văzut eu că un tip se uită la mine, dar unul dintr-o mie. Nu am băgat de seamă. Într-o poza pe facebook am fost tag-uită iar ca urmare tipul m-a abordat. Am stat de vorba și tipul m-a invitat în oraș. Binențeles, l-am notificat că am prieten iar el a sunat retragerea. Toate astea i le-am spus și Lui, moment în care el mi-a spus cu zâmbetul pe buze: „Nu credeam că o să ajungem la nivelul ăsta de apropiere.”

Din punctul meu de vedere, dacă nu ajungi la nivelul ăsta, relația în care ești nu e sănătoasă și veți avea amândoi de pierdut. Lucruri de genul ăsta ajută, cred eu, relația. Pe de-o parte unul se simte apreciat și atât timp cât îi spune și celuilalt, dă dovadă de două lucruri:

– că este încă cerere pentru el pe piață și

– că este sincer cu tine, nu speră că va găsi un „alt suflet pereche”.

Pe de altă parte, este un semnal de alarmă: să nu iei lucrurile de bune, ci, dacă vrei să îl ai pe celălalt alături, ai grijă de relație pentru că s-ar putea, la un moment dat, să vrea să vadă cum e și cu alții. Pe de altă parte, stai liniștit, în momentul de față, tu ești universul cu care împarte totul, ești un prieten. Felicitări!

Așa văd eu lucrurile. Dacă cineva a flirtat cu voi sau chiar dacă voi ați flirtat cu cineva, mie mi se pare normal să îi spui și partenerului. Nu am motive să mă supăr că ești frumos, dorit, adorat, atât timp cât știu că ești oricum al meu. Uite, love, am ajuns să cred și eu că flirtul nu înseamnă înșelat (dacă îl ții în frâu, nu cu mesaje noaptea sau flirt constant cu o persoană… not fun!). Comunicarea e totul!

2 Comments

 1. Doru said,

  June 30, 2010 at 6:23 pm

  Comunicarea e totul doar atunci cand partenerul este in acord ca, in adevar, comuncarea este totul. Altfel, daca vei sti ca vei fi intampinat(a) cu posibile reprosuri, ca si cum ai putea sa controlezi actiunile altora – imposibil in fapt -, vei fi preferat sa dai uitarii si sa traiesti o autosatisfactie in sensul ca inca mai este “cerere” pe piata la adresa ta.

  Admit, comunicarea este totul intrucat dragostea este un joc pentru doi unde ambii sunt invingatori.

 2. cercurisuprapuse said,

  July 1, 2010 at 9:51 am

  Ea: M-ai intrigat cu `ambii sunt învingători”. Îmi aduc aminte de un joc de orgolii pe care l-am avut de muuuult, la începutul relației, când el a zis să o lăsăm moartă că nu e „a win-win situation”.
  Cum adică amândoi sunt învingători (nu contest, pur și simplu nu înțeleg)?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: