Pentru cine n-a mai fost la Londra.

Eu de exemplu. Eu am ajuns la Londra in iulie 2010 prima data. Beibea a mai fost de 2 ori inainte (sau 3?). Asadar, pareri de turist dupa prima data:
organizat, imens, cosmopolit, scump.

Organizat de la trafic, pana la intrari in toalete. Semne de orientare si ghidaj peste tot: de care gard ai voie sa legi bicicleta, in care curti nu au voie copiii sa se joace cu mingea, unde si pe ce distanta se termina banda de urgenta pe autostrada. TOT este organizat. Inclusiv un accident este organizat, pentru ca am vazut persoana speciala pentru cules ramasitele masinilor de pe strada cu perie si apa. In autobuzul etajat, de transport public am numarat, numai la etaj, 8 camere de supraveghere a calatorilor. Spuchi!

Imens: mi-am dat seama cat de mare e orasul cand am ajuns in varful catedralei St.Paul’s. Privelistea e mai relevanta decat cea din London Eye. Si mult mai ieftina.

Cosmopolit: am vazut natii despre care nu stiam ca exista pe pamant. O bila alba pentru mulatre: ingrijite, stilate, faine, cu curul nu atat de mare, si totusi extrem de bombat. Mulatrele rulz. Si unele britanice erau ok, dar cu fata majoritatii iti venea sa joci fotbal. Probabil e de la barnaul ala specific, cu care druizii sculptau stonehenge sau ceva, altfel nu-mi dau seama.. Nu e vina lor, asa sunt ele.
Unii localnici, mai ales cei in varsta, au probleme sa accepte valurile de imigranti din ultima perioada. Simti asta la orice ghiseu la care ceri informatii, probabil raspund de 40 de ori pe zi la aceeasi intrebare pe care ei o aud cu accent foarte prost. Dar le trece.

Scump: scump in draci. De la transport (cu banii de metrou pe-o zi ajungi de la Bucuresti la Botosani lejer) la servicii, majoritatea lucrurilor sunt mai scumpe decat te astepti. Exceptii: habeul de la Tesco si magazinele cu lichidari de stoc. Ofertele sunt comparabile aici cu ce e pe la noi acasa.

M-as mai duce? Clar – e greu de acoperit chiar si cand il cunosti. O prietena buna, care sta de 6 ani in Londra si lucreaza in turism ne spune ca in fiecare zi descopera ceva nou si asta face orasul fascinant. De mers la iarna deci. Nu beibe?

3 Comments

 1. Mirele said,

  August 14, 2010 at 11:24 am

  Londra este un oras ce surprinde caracteristicile descoperite d tine aproape fidel… Dar poate fi si ieftin, si haotic uneori…I-am incercat starea d spirit acum ceva vreme, Mai spre anotimpul iernii , si m-a lovit cu placere in stomac prin micul dejun cu aroma d fasole, in ochi cu arhitectura modernoclasica si Tate museum, in urechi prin varietati muzicale cu tenta rock@soul, in suflet prin spiritul lor liber si tolerant…
  God bless za cuinn si pe turisti! 🙂
  Doamne ajuta sa m mut la Londra intr-o buna zi!!

 2. April 26, 2011 at 7:23 pm

  Interesant postul tau. Zilele urmatoare o sa parcurg mai multe posturi.

 3. cercurisuprapuse said,

  April 26, 2011 at 8:45 pm

  @Cazare pensiuni: Bine ai venit!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: