Londra – pe scurt, ce si cum

Nu stiu de unde sa incep acest post despre Londra. Am fost de doua ori, prima data am vizitat  masiv iar acum, cu El, am vizitat locuri pe care le-am vazut dar am mers si mai mult pe jos.
Mai bine trec direct la cateva sugestii pentru cei care nu au mai fost. Nu am sa spun unde sa va cazati pentru ca eu am stat la fra-miu dar pot sa va spun cum cred ca e mai bine sa va planificati vizitele.
First of all, daca mergeti la observatorul Greenwich mergeti de dimineata. Observatorul se inchide pe la 4 si aveti slava Domnului de vizitat si holbat si pozat la meridianul 0. Dah! Recomand o plimbare in parcul ala IMENS si aveti si o casuta unde va puteti incalzi (de cate ori am fost in Anglia am indurat frig, odata in aprilie, odata in iulie). Apoi recomand sa coborati la vale prin parc, e un muzeu de istorie, si inca unul plus o cladire administrativa, toate sunt extraordinar de frumoase si in mod clar trebuie vazute. Stilul arhitectural britanic. Puteti merge apoi la doi pasi in cartierul Greenwich intr-un pub. Si apropos de pub, Guiness: caca-maca. Am baut in schimb o bere buna, o bere cu limonada. De altfel singura bere buna pe care am baut-o acolo. Cica Guiness Red ar fi o o mare treaba si se gaseste greu. You should check it out.
Nu va bateti capul cu gastronomia lor. Sandvisurile sunt la mare cautare, si fish &chips e peste pane cu cartofi prajiti, foarte gras si nu au niciun gust. Daca nu sunteti dispusi la mari cantitati de lamaie nu va bagati. Chiken & chips tot caca maca. Foarte multe bauturi cu ghimbir. Mie nu-mi place de loc dar voi fi nevoita sa ii gatesc ceva Lui… In schimb, daca va place mancarea picanta sau iute, recomand mancarea Indiana, mai exact peri-peri wings with rice. Si mancarea chinezeasca e facuta chiar de chinezi and you kind`a get a taste of the real thing. Bun! De altfel, pentru cumparaturi, TESCO RULES! Marks& Spencer SUCKS! Si inca un magazine pe care il recomand e Primark. Asta daca nu sunteti vanatori de brand-uri.
Revenind la obiective turistice. Puteti vizita Windsor, tot o zi recomand pentru ca pe langa castel recomand sa vizitati orasul/satul (nu stiu exact) unde sunt niste terase iar daca sunteti fan cioco cereti un choclat fudge (Pe care il mananci cu lingura). Si daca o luati de la castel, prin oras, la vale (va prindeti voi acolo care e valea) o sa ajungeti la un parc/gradina superb/a.
Dar revenind la Londra. Pe parte cu London  Eye e frumos sa vizitati patea de la London Eye pana la Tower Bridge. Sunt multe de vazut printre care … London Eye, actorii de mima, o inchisoare veche cu expozitie de obiecte de tortura, pasaje, o biserica de pe la 1600, primaria Londrei si Tower Bridge. Recomdand insa traseul sa il incepeti de la Tower Bridge si asta dupa ce ati vizitat  Cetatea veche, Tower of London. De ce? Pentru ca si acest obiectiv turistic are program cam pana pe la 4 si malul are program non-stop. Prin urmare, dupa ce ati vazut cetatea, coroana si bijuteriile reginei, puteti sa o luati incet la pas.


Binenteles, plimbati-va pe la Big Ben, nu aveti cum sa-l ratati, Westiminster Abbey, care e la fix 10 metri de Big Ben. Dar din nou, recomand sa incepeti plimbarea din Buckingham Palace , de la 12 cand se schimba garda. Daca vreti sa vedeti ceva, fiti acolo pe la 11 sa prindeti un loc bun. Dupa puteti merge linistiti prin parcul palatului, pe la Big Ben si la catedrala.
Sa nu uitam de St Paul`s. It`s a must as spune eu. Ideea este ca din cupola St Paul’s ai o priveliste asupra Angliei superba, mai ales daca prinzi vreme buna. Privelistea e, cred eu, mai faina decat in London Eye. Dupa, sa nu ratati City of London, care e partea veche a Londrei.
Pe masura ce mai adun ponturi in plimbarile mele, va mai spun. Daca aveti si voi, comment please.

3 Comments

  1. domnul.nimeni said,

    August 30, 2010 at 3:38 pm

    Bei, esti tufa de Somuz sau ce?!? scrie corect, nu-i greu. Ma faci de ras cu twoer of london :))

  2. El said,

    January 25, 2011 at 12:09 am

    Donmul nimnei, bag sama ca esti un prost si trbeuie sa mori

    • cercurisuprapuse said,

      January 26, 2011 at 2:55 pm

      Asa, my baby sticks up for me! Oricine ar fi cel care ma face “tufa de Somuz”…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: